Kleurprofiel voor printer

Kleurprofiel voor printer intro

De beste resultaten uit je printer krijg je via onze spectrale metingen!

Inkjetprinters en laserprinters kunnen beide van een kleurprofiel voorzien worden. Voorwaarde is wel dat ze technisch in orde zijn en constant zijn. Twijfel je daar over, neem dan vooraf contact met ons op zodat we dit samen naar beoordelen voordat je een kleurprofiel voor printer laat maken.

Je hebt een goede printer en een doos of rol foto- of fine-art papier. Maar toch ben je niet tevreden over de kleuren die je op papier krijgt met het standaard profiel wat je hebt gedownload via de fabrikant….

Dan wordt het nu tijd om je eigen ICC kleurprofiel voor je printer te laten maken! Afhankelijk van de software die je gebruikt om de printer aan te sturen maken we CMYK of RGB kleurprofielen. Om daar geen misverstanden over te hebben vul je vooraf ons printerformulier in zodat wij precies zien welk profiel je nodig hebt (kleurmodus, aantal bits, profielversie etc.).

Via onze website www.kleurprofiel.com kun je kleurprofielen bestellen voor je grootformaat printer, fotoprinter of drukpers. De service wordt momenteel uitgebreid! Iedere printer is anders, daarom zijn we onze werkwijze aan het aanpassen door meer gegevens van je printer te verzamelen. Gegevens die specifiek zijn voor de printtechniek van jouw printer. Of dat nu UV-inkjet is, sublimatie of een colorlaser; dat maakt veel verschil!

Neem vast een sneak-preview op onze “under-construction” pagina voor de nieuwe PRINTERFORMULIEREN – opgesplitst per techniek!

PRINTTECHNIEKEN EN PRINTERFORMULIEREN

Onze kleurprofielen worden speciaal voor je op maat gemaakt met persoonlijke begeleiding en advies van een ervaren colormanagement specialist.

Onze profielen zijn geen standaard te downloaden profielen; standaard profielen zijn nooit helemaal afgestemd op jouw apparatuur en werkomstandigheden. Onze profielen beschrijven de kleurruimte die ontstaat na een spectrale meting van de combinatie van je printer, inkt en papier (of ander printmedium).

Behalve dat je kleurprofielen online kunt bestellen kunnen we ook naar je toe komen om op jouw locatie alles voor je te verzorgen.

Waarom heb ik kleurprofielen nodig voor mijn printer?

 • ik wil de best mogelijke kleur uit mijn printer halen
 • ik wil steeds dezelfde resultaten halen uit mijn foto's
 • ik wil niet meer inkt gebruiken dan persé nodig is, het is immers al duur genoeg!
Lees meer over Kleurprofiel voor printer kleurprofiel.com

Waarom Kleurprofiel voor printer?

Waarom zijn de resultaten van deze profielen beter dan via de standaard profielen van de printer fabrikant?

Het printer profiel beschrijft de combinatie van úw printer, inkt en papier.

Ondanks dat een printer hetzelfde merk en typenummer heeft, zijn 2 printers nooit exact gelijk aan elkaar.

Dat heeft onder meer te maken met de gevoelige piëzo printkoppen die het systeem gebruikt.

Een op maat gesneden profiel voor uw printer is dan ook belangrijk om de voorspelbaarheid zo groot mogelijk te maken.

Hoe meer kleurvlakken er worden gebruikt voor de spectrale meting, hoe nauwkeuriger het ICC-profiel wordt.

U kunt ICC profielen bestellen met 1000, 1500 of 3000 kleurvlakken.

De testbestanden voor profilering en kunt u downloaden via onze shop.

Waarom Color Management

De mogelijkheden voor kleurprofielen

kleurprofielen vanaf 1000 kleurvlakken

en tot 5000 kleurvlakken of meer

RGB printer profielen

CMYK printer profielen

voor printer driver of postscript RIP

device-link profielen CMYK-CMYK

Veelgestelde vragen

Zijn er nog vragen die we niet hebben kunnen beantwoorden? Bekijk hier enkele veelgestelde vragen over Kleurprofiel voor printer. Zit je vraag hier niet tussen? Niet getreurd! Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Download het printerformulier.

Hierin wordt u gevraagd om de volgende gegevens:

 • merk en type printer
 • gebruik van originele inkten of inkten van derden
 • aansturing printer:
  • driver
  • postscript RIP
  • andere printsoftware, bijv. MiragePrint
 • hoeveel kleurvlakken u ingemeten wilt hebben: 1000, 2000, 3000 of meer
 • 8 of 16 bits profiel
 • ICC versie 2.0 of 4.0

 

Zijn niet alle gegevens bekend bij u?
Geen probleem, als service nemen we het samen met u even door! Het ingevulde formulier kan worden gemaild naar printer@kleurprofiel.com. Wij geven u advies hoe de driver en/of software in te stellen alvorens u het testbestand gaat printen waaruit het profiel wordt berekend.

Bij meer dan 3000 kleurvlakken maken wij een prijs op maat voor u. Uiteraard ontvangt van ons vooraf een vrijblijvende offerte.

Graag komen we bij je langs om je printer te profileren en je workflow te ontzorgen! Samen kunnen we naar de resultaten kijken en nog eventuele aanpassingen maken om een zo goed mogelijk resultaat op papier te krijgen. Een resultaat waar zowel jij als wij trots op kunnen zijn. Via ons contactformulier kun je contact opnemen om een aanvraag te doen.

Goede vraag! Inkjetprinters en laserprinters kunnen beide door Improve Colormanagement geprofileerd worden. Voorwaarde is wel dat ze technisch in orde zijn en constant zijn.