Beeldscherm kalibratie

Beeldscherm kalibratie intro

Trefzeker kijken naar de kleuren op je beeldscherm

Eén van de meest onderschatte handelingen is het uitvoeren van een beeldscherm kalibratie. Maar dát het gebeurd is zo belangrijk voor een goed eindresultaat – zowel in print als op het web gepubliceerd – dat wij elke week vele metingen uitvoeren bij onze klanten. Met onze meetapparatuur – vaak met 2 meters tegelijkertijd zodat we in korte tijd veel metingen kunnen uitvoeren – gaan we een groot deel van het land door. Alleen een calibratie is niet voldoende; uiteraard gaan wij als experts daar verder in. Van elk beeldscherm dat we in onderhoud hebben wordt het verloop bijgehouden vanuit onze database waarin je precies kunt zien hoe het verloop van je beeldscherm is en wanneer het moment daar is om het scherm te vervangen. Vooraf doen we een omgevingslicht meting en bekijken samen met jou of er nog aanpassingen gedaan moeten worden in het omgevingslicht – want dat is natuurlijk erg van invloed op je schermweergave.

Je kunt bij elke meting tevens een rapportje krijgen waaraan je kunt zien dat het scherm binnen de normen van het ISO is geregeld. Maar belangrijker nog, we kunnen ook je softproof instellen naar uitvoer processen zoals drukwerk, printwerk, digitale publicaties.

 

 

Waarom wil ik mijn beeldscherm kalibreren?

  • voorspelbaar naar druk, print en digitale publicaties
  • alle medewerkers kijken naar dezelfde kleurbeleving
  • reduceer kosten - geen overmakers meer door verkeerde kleuren
Lees meer over Beeldscherm kalibratie ga naar de kennis sectie

Waarom Beeldscherm kalibratie?

Zorg dat alle medewerkers altijd dezelfde kleurbeleving op hun beeldscherm aangeboden krijgen. Dit scheelt veel discussie over wat juist is en werkt verhogend op de kwaliteit van je producten en verlaagt de bewerkingstijd. Daarmee verdient deze dienst zichzelf altijd weer terug. Als creatief wil je bezig zijn met fotografie en design en niet kleur benaderen vanuit een wetenschappelijke invalshoek. Wij zorgen er voor dat jij als beeldprofessional gewoon je werk kunt doen; dan nemen wij de rest voor onze rekening.

Waarom Color Management

Onze werkzaamheden binnen deze dienst

uitgebreide beeldscherm kalibratie met professionele meetapparatuur

softwarematige en hardwarematig calibratie bij grafische beeldschermen

omgevingslicht meting

calibratie rapport met overzicht van meetresultaten

softproofen op je beeldscherm zodat je het eindresultaat in druk of print kunt zien

advies en verkoop grafische beeldschermen

Veelgestelde vragen

Zijn er nog vragen die we niet hebben kunnen beantwoorden? Bekijk hier enkele veelgestelde vragen over Beeldscherm kalibratie. Zit je vraag hier niet tussen? Niet getreurd! Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wij geven uiteraard de voorkeur aan grafische beeldschermen. Denk daarbij aan topmerken als Eizo, LaCie en NEC. Belangrijk is de sensor die in de display zit. Deze topmerken kunnen ook hardwarematig gekalibreerd worden. Dat wil zeggen dat tijdens de kalibratie er rechtstreeks in de controls van de display instellingen worden gedaan om contrast, helderheid en kleur correct in te stellen. Dit in tegenstelling tot een softwarematige calibratie, waar dit op de grafische kaart van de computer gebeurd.

Maar ook de veelgebruikte schermen van Apple (iMac) kunnen (softwarematige) worden gekalibreerd.

Twijfel je of jou scherm gekalibreerd kan worden? Vraag het ons via het contactformulier