ISO 12647-2 kleurproeven

ISO 12647-2 kleurproeven intro

Nooit meer discussies over drukproeven

Kleurproeven met ISO certificaat – nog steeds van groot belang!

Stel je voor:  je laat een grote productie drukken en de kleuren vallen achteraf heel anders uit dan je verwachting was.

Wat nu? Hoe controleer je waar de fout zit?
Als je vantevoren een ISO gecertificeerde kleurproef had laten maken, dan is er nooit twijfel; en belangrijker nog: geen dure claim die je moet betalen. Bij onze proeven zit standaard een rapportje bij waarin aangetoond wordt dat de proef voldoet aan de eisen die het ISO stelt aan het drukwerk. In veel gevallen zal dat vellenoffset zijn op basis van Fogra 51 of 39, maar ook de andere door het ISO beschreven druknormen kunnen je door onze proofers voor de productie van start gaat laten zien hoe de druk er uit gaat zien. Uiteraard dient uw drukkerij wel op ISO norm te drukken, maar hoort elke drukkerij dat niet te doen anno 2017?

Proof Report
U wilt maximale zekerheid voor uzelf en uw klanten over het drukwerk wat gemaakt gaat worden. Daarom zit er bij elke proef een ProofReport waarop de kleurwaarden staan vermeld van de meegepikte meetstrip zodat je weet dat de proef voldoet aan de geldende ISO-norm.

Dus…..maximale zekerheid en voorspelbaarheid!

Wat zijn de mogelijkheden?

  • Alle geldende ISO-normen voor drukwerk kunnen geproefd worden
  • Eigen interne druknormen kunnen gedefinieerd worden als standaard
  • Geen dure claims, kleurafwijkingen in drukwerk altijd aantoonbaar
Lees meer over ISO 12647-2 kleurproeven

Waarom ISO 12647-2 kleurproeven?

Omdat je nooit risico wilt lopen met de kwaliteit van je drukwerk!  Kleurafwijkingen in een drukwerk productie kunnen al gauw tot duizenden euro’s schadevergoeding leiden. En dat niet alleen, maar denk ook aan de irritatie die optreedt bij je klanten; die je toch zo graag ook een volgende keer nog van dienst wilt zijn!

Met een gecertifieerde kleurproef kun je op voorhand aantonen bij de drukkerij dat dit resultaat gehaald kan worden mits er volgens de ISO-waarden voor bijvoorbeeld vellenoffset gedrukt wordt (ISO 12647-2).

Als de drukker op densiteit en met de juiste puntverbreding drukt, en met inkten die voldoen aan de eisen van het ISO dan gaat het drukwerk er hetzelfde uitzien als de proef.

Waarom dan risico lopen? Bestel daarom van te voren altijd een ISOproof!

Waarom Color Management

p

Proeven tot A2-formaat

Elke ISO standaard voor drukwerk

Je eigen druknormen definiëren

Proof Report bij elke proef

Meetstrip meegeprint

Vragen? Bel of mail ons!