COLORSPACE OKI C823DN LASERPRINTER

Deze colorlaserprinter is een compacte printer voor A4 en A3-formaat. Kan dubbelzijdig printer.  Voor wie de snelheid van belang is: maximaal 35 pagina’s per minuut in kleur (we hebben het niet uitgetest overigens).

Met een uiterste resolutie van 1200 x 1200 dpi is een mooi resultaat te halen.

Wij hebben er nog geen gezien in combinatie met een RIP, maar zodra die mogelijkheid er is vermelden we dat. Dus deze klant stuurt hem aan via de originele OKI driver. Een open RIP (zoals Overdrive in het verleden zou het overigens wel kunnen, maar beperkt de mogelijkheden mbt. de accessoires. Niet aan beginnen dus (hoewel we graag RIP’s verkopen natuurlijk).

We hebben profielen gemaakt op HP Colorchoise laserpapier, wat een uitstekende combinatie is met de C823DN vanwege de mooie gladde en egale oppervlakte van dit papier. Een score van ruim 88% van doelkleurruimte PSO Coated_v3 – oftewel Fogra 51 voor Coated offsetdruk konden we bereiken. 

Dus, een echte proofer….neen! Behalve als je enkel UNCOATED OFFSETDRUK – bijv. Fogra 52 – wilt proofen, want dat haalt deze printer met gemak zie afbeelding!

Maar als printer zeker geen slechte keuze en ook kwalitatieve en mooie foto afdrukken voor een laserprinter!

OKI C823

OKI C823

vergelijk met Adobe RGB

vergelijk met Adobe RGB

vergelijk met offset coated Fogra 51

vergelijk met coated offsetdruk norm Fogra 51

compare to Fogra 52

vergelijk met uncoated offsetdruk norm Fogra 52

vergelijk met sRGB

vergelijk met sRGB